torsdag 4. mars 2010

Moten på 80 tallet

Skulder puter, mini skjørt, leg varmere, store øredobber, hanske uten fingertupper, fallskjem bukser, Member only jakke, stigbøyle bukser, store genser og tights var noe av det heteste du kunne få på 80-tallet.


Kjolen på 80 –tallet hadde draperinger, skulder puter, ekstra lag med ruffles, sterke farger og store knapper, kjolen var altså store og kraftige.


Madonna sin stil på 80 – tallet

Madonna var pop – ikonet og hennes stil var den mest kopierte still på 1980 – tallet. Stilen hennes var rotete og elegant. Skjorte, frakk og skjørt . Hennes antrekk bestod ofte av et kjørt og trange korte bukser ofte mønstret. Hun hadde også mye tilbehør, masse kjeder og armbånd, hun foretrakk perler. Øredobbene var lange med kors eller et annet religiøst symbol.


Mangen designer i år har valgt og bli inspirert av 80- talls moten, skulder puter, snittene og fargevalg fra 80 –tallet kan man fine i mangen plag som har blitt designet for våren og sommer i 2010 også utøver høsten og vinteren. En designer har også blitt inspirert av gatemoten på 80-tallet med leopardmønster, blonder, fiskenett, syrevaskede jeans og tegneserieprint.

- Renathe -

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar